Közlemény

Hírek >>

Közlemény

Az NFM közleményéből értesültem arról, hogy az M0 körgyűrű M5-ös autópálya és M4-es autóút (4. sz. főút), valamint M3-as autópálya és 11. sz. főút közötti szakaszai, és a gyorsforgalmi úthálózat M0-s autópályán belüli részei (például M1-es és M7-es bevezető a Budapest táblától) januártól csak matricával használhatók.
Ennek súlya a városi forgalomban is érezhető lesz. Gyál város polgármestereként ma reggel megkerestem városunk országgyűlési képviselőjét, Dr. Szűcs Lajost annak érdekében, hogy ezen átgondolatlan és megalapozatlan döntésről, valamint felháborodásomról tájékoztassam.
A Fővárosi Agglomeráció Önkormányzati Társulás (FAÖT) elnökeként az agglomerációhoz tartozó valamennyi település polgármesterét összehívtam ez ügyben Gyál városába, hogy közösen fogalmazzuk meg tiltakozásunkat ezen méltánytalan és ésszerűtlen döntés ellen.
Azt gondolom, hogy azon közlekedők egy része, akik az M0-ás körgyűrűt napi rendszerességgel igénybe veszik akár munkahelyük megközelítéséhez, akár egyéb célból, más útvonalat keresnek majd – értve ez alatt a kisgépjármű forgalmat is. Ez azt fogja eredményezni, hogy a megnövekedett forgalom nem csupán az agglomerációs települések úthálózatán lesz érezhető, hanem a peremvárosi településeken, sőt Budapest belvárosában is. Kérem szíves észrevételeiket, véleményüket osszák meg velem!
Támogatásukat előre is köszönöm.

Tisztelettel:

Pápai Mihály<< Vissza